perjantai 1. lokakuuta 2010

Fuengirola ja matkailu

Tein opinnaytetyoni Aurinkorannikosta ja sen suomalaisista matkailualan yrityksista. Ohessa hiukan viitteita tyostani. (Taa on nyt tallanen perustylsa teksti, mut ajattelin jos jotain kiinnostaa kyseinen alue enemman, vai?)

Ensimmäiset suomalaiset tulivat Aurinkorannikolle vuonna 1947, kun Espanjan raja aukesi sotien jälkeen. Kymmenen vuotta sen jälkeen alettiin suomalaisia lennättää lomalennoille Malagaan ja suomalaisia varten alettiin rakentaa loma-asuntoja. Vuosina 1960–1970 Espanja muuttui suomalaisten suosikkikohteeksi ja matkustajamäärät kasvoivat huimasti.

Aurinkorannikon kaupunki Fuengirola on yksi suurimmista suomalaissiirtokunnista maailmassa. Suomalaisten runsas lukumäärä Fuengirolassa näkyy katukuvassa mm. suomalaisten omistamien kahviloiden, ravintoloiden, matkailuyritysten, partureiden ja koulujen määrässä.
Aurinkorannikolla on arvioitu asuvan noin 15 000 suomalaista, joista suurin osa asuu täällä vain talvisin. Koko vuoden asuvia on arvioitu olevan noin muutama tuhat. Keski-ikä on hieman alle 65 vuotta.

Rantakatu Paseo Maritimo

Aurinkorannikolle on kehittynyt laaja suomalaisten matkailuyritysten kirjo. Suurimpana syynä on alueen suomalaisyhteisö, jonka ympärille yritykset ovat muodostuneet.
Matkailuyrityksiä alkoi ilmestyä Aurinkorannikolle 1990-luvun alussa. Suomalainen hostelli Hostal Nevada aloitti toimintansa, samoin kuin autonvuokraamot Autokatti ja Polarcar. Samoihin aikoihin perustettiin myös Golfpalveluyritys Par 1 Golf Service. Matkatoimistot Scancoming ja Viajes Meriatur aloittivat toimintansa 2000-luvun vaihteen jälkeen.

Hostal Nevada

Talla hetkella matkailuala voi hyvin Fuengirolassa. Asiakkaita saapuu aina vaan enemman ja toivottavasti kasvu jatkuu entisestaan (ainakin sen ajan kun oon taalla toissa, etten jaa tyottomaksi) :D

 Lahteet:
(Björklund & Koivukangas 2008, Karisto 2008, Johansson 2006, internet)



Noora


N

1 kommentti:

  1. Kiitos mielenkiintoisesta tekstistä, ajattelin hakea töitä tuolta Fuengirolasta kunhan matkailupalvelujen tuottajaksi valmistun

    VastaaPoista